dinsdag, 18. maart 2008 - 21:33

Legionella-besmetting Vliegbasis Woensdrecht

Woensdrecht

Op de Vliegbasis Woensdrecht is dinsdag het bedrijfsrestaurant gesloten in verband met een legionellabesmetting. De besmetting is geconstateerd in de doucheruimte voor personeel werkzaam in het restaurant. Dit personeel is geïnformeerd en voorgelicht omtrent de te nemen gezondheidsmaatregelen. Voor de gebruikers van het bedrijfsrestaurant is er geen reëel besmettingsgevaar aanwezig geweest.

De sluiting van het bedrijfsrestaurant is het gevolg van een geconstateerde overschrijding van het zogenaamde legionella-koloniegetal. Na de constatering is onmiddellijk het voorgeschreven protocol conform de drinkwaterwet en het legionellabesluit gevolgd en zijn alle vereiste acties en meldingen uitgevoerd.

In verband met de risico´s op uitbreiding van de besmetting is besloten het bedrijfsrestaurant tot nader order te sluiten en het waterleidingstelsel in het gebouw thermisch te desinfecteren. Na het desinfecteren zal voordat het gebouw weer in gebruik wordt genomen, opnieuw metingen verricht worden. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting circa twee weken in beslag gaan nemen.
Provincie:
Tag(s):