maandag, 27. oktober 2008 - 21:58

Leidschendammer aangehouden na brandstichtingen

Leidschendam

Na een reeks brandstichtingen op de Van Ruysdaellaan en het Grashof heeft de politie op maandag 27 oktober omstreeks 03.30 uur een 25-jarige Leidschendammer aangehouden.

In totaal brandden in de nacht van zondag 26 op maandag 27 oktober vijf auto’s uit en raakten twee auto’s, die in de directe omgeving geparkeerd stonden beschadigd.

Na de eerste brand startte de politie een grootschalig onderzoek waarbij vanuit meerdere omliggende politiebureaus personeel werd geleverd. Een van de politiemannen zag dat de Leidschendammer zich verdacht ophield in het Amstelhof.

Bij het zien van de politieagenten rende hij weg, kennelijk met de bedoeling om zich aan zijn staandehouding te ontrekken. De man werd ingesloten in het politiebureau en zijn kleding werd in beslag genomen.
Een onderzoek naar zijn betrokkenheid wordt ingesteld.

De 25-jarige verdachte wordt in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De uitgebrande auto’s zijn door de politie veiliggesteld. Door de technische recherche is een sporenonderzoek gedaan in de hoop aanwijzingen te kunnen vinden die de betrokkenheid van de 25-jarige met de reeks branden kunnen opleveren.
Provincie:
Tag(s):