zondag, 29. juni 2008 - 20:06

Lekkage leidt naar hennepkwekerij

Rijswijk

De politie ontdekte zaterdagmiddag 28 juni om half drie in een woning in het Wethouder Hillenaarplantsoen een hennepkwekerij. De kwekerij werd ontdekt doordat er wateroverlast was ontstaan in de woning. Het water liep omlaag richting meterkast, wat zorgde voor een levensgevaarlijke situatie.

De agenten troffen op de vliering een hennepkwekerij aan. Nadat Eneco de stroom had afgesloten, is de hennepkwekerij ontmanteld. Alle planten en toebehoren worden vernietigd.

De 31-jarige bewoner reed tijdens de ontmanteling met zijn auto de straat in, maar ging er als een speer vandoor toen hij zag dat de hennepkwekerij was ontdekt. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties.

De politie roept mensen op die vermoedens hebben van een kwekerij in de buurt nadrukkelijk contact op te nemen met het plaatselijke politiebureau via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):