vrijdag, 16. mei 2008 - 0:24

Lekkage natronloog bij Dalli Dicom

Hoensbroek

Bij het bedrijf Dalli Dicom in Hoensbroek is donderdagavond een lekkage van natronloog opgetreden. De lekkage op industrieterrein de Koumen ontstond rond 21.30 uur in een tank. Hierop werd het personeel geëvacueerd en probeerden bedrijfhulpverleners de lekkage onder controle te krijgen.

Rond 22.30 uur werd de brandweer gealarmeerd, toen het niet gelukt was om de lekkage te stoppen, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer is bezig om de natronloog te verdunnen met veel water, zodat het onschadelijk is. Natronloog is namelijk een bijtende stof, zegt de woordvoerder. De lekkage van de stof heeft echter niet tot persoonlijke ongelukken geleid, aldus de zegsman.

De brandweer is met zo’n 4 wagens aanwezig. In totaal zijn er zo’n 25 brandweermensen ingezet. De brandweer zal tot na middernacht bezig zijn met het opvangen en verdunnen van de gelekte natronloog. Vervolgens zal onderzoek moeten uitwijzen hoe de lekkage is ontstaan.

Het bedrijf Dalli Dicom op industrieterrein de Koumen maakt ondermeer afwasmiddel. Het product natronloog is daar een grondstof voor.
Provincie:
Tag(s):