maandag, 13. oktober 2008 - 21:21

Leonie Sazias naar Omroep MAX

Hilversum

Leonie Sazias gaat naar Omroep MAX. Daar gaat ze met ingang van maandag 13 oktober het succesvolle ochtendprogramma Wekker-Wakker!(Radio 5) met Henk Mouwe presenteren. Sazias komt ter vervanging van Martine van Os, die per medio september het programma Tijd voor MAX presenteert met Sybrand Niessen.

In 1980 deed zij voor de lol mee aan een oproep van Veronica die op zoek was naar een nieuwe omroepster. Tot haar grote schrik werd zij bij een screentest uitgekozen uit maar liefst 8000 jonge vrouwen.

Na haar werkzaamheden als omroepster ging zij later aan de slag bij de AVRO en de TROS. Ze presenteerde diverse programma's waaronder De Ojevaarsjo en Dierenmanieren, laatste samen met Martin Gaus.

Wekker-Wakker! is een radioprogramma op Radio 5 met muziek uit de jaren '50, '60 en begin jaren '70. Dit gecombineerd met informatie en service, de landelijke en regionale dagbladen, het weer en nieuwslezer Loes van der Schaft en Jos Kuijer, die de luisteraar op de hoogte brengen van het laatste nieuws.
Categorie:
Tag(s):