dinsdag, 1. juli 2008 - 18:09

Lerares veroordeeld voor sexrelatie met leerling

Roermond

Een 33-jarige lerares uit Bergen is dinsdag voor de rechtbank in Roermond veroordeeld voor het plegen van ontucht met een leerling. De vrouw kreeg voor het plegen van ontucht en ontuchtige handelingen met 1 minderjarige scholier een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden, met een proeftijd van 2 jaar opgelegd. Voor het plegen van ontucht met de andere leerling, die destijds 17 jaar was, werd zij vrijgesproken. Tevens mag zij haar beroep de komende twee jaar niet uitoefenen.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de vrouw sexuele contacten met hem had in de periode van 1 december 2004 tot en met 28 mei 2007.

Hoewel zowel de jongen als zijn ouders geen aangifte hebben gedaan vanwege de goede invloed die de verdachte op de jongen heeft gehad – hij is opgebloeid en staat veel zelfstandiger en zelfverzekerder in het leven – vindt de rechtbank dat de verdachte zich als professionele leerkracht bewust had moeten zijn van haar bijzondere verantwoordelijkheid ten aanzien van het slachtoffer. Zij had op een andere manier moeten omgaan met de bij de jongen ontstane verliefdheid.

De officier van justitie had een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden geëist, met een proeftijd van 2 jaar, en verder voor een periode van 5 jaar ontzetting van het recht om haar beroep als lerares uit te oefenen.
Provincie:
Tag(s):