dinsdag, 21. oktober 2008 - 10:08

Les in drank en drugs op basisschool

Hardenberg

Leerlingen in groep zeven en acht van de basisscholen in Hardenberg krijgen vanaf dit jaar structureel les over drank, drugs en tabak.
De gemeente Hardenberg maakt zich zorgen over de trend waarin jongeren steeds meer en op steeds jongere leeftijd alcohol gebruiken.

De schade die het overmatige gebruik van alcohol en drugs kan hebben op de ontwikkeling van de hersenen bij jonge mensen op weg naar volwassenheid is voor beide partijen reden om nadrukkelijk aandacht te besteden aan dit thema.

In de aanpak van de problematiek heeft de gemeente een partner gevonden in het openbaar onderwijs. Het schoolbestuur en management van de openbare scholen zien eveneens de trend rond alcohol- en drugsgebruik en onderschrijven de rol, die het onderwijs kan spelen in de aanpak van de problematiek.

Daarom zal in het openbaar basisonderwijs structureel voorlichting over alcohol, drugs en tabak worden gegeven aan de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. De kinderen uit groep 7 en 8 krijgen vanaf dit schooljaar vier lessen, waarin de nodige informatie over de nadelige gevolgen van deze verslavende middelen aan de orde komt. Het materiaal voor deze lessen wordt aangereikt door het Trimbos instituut.
Provincie:
Tag(s):