woensdag, 20. februari 2008 - 9:52

Lesbrief voor kunstcollectie provincie

Harderwijk

ChristenUnie statenlid Marien Bikker heeft woensdagochtend een lesbrief aangeboden over de kunstcollectie van de Provincie Gelderland. De lesbrief is gemaakt door vier kersverse docenten kunstgeschiedenis tijdens hun educatieve master opleiding tot leraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De lesbrief gaat over de kunstcollectie van de Provincie Gelderland en is bedoeld voor alle scholieren van de bovenbouw havo en VWO. Ton Krabman docent kunstgeschiedenis aan regionale scholengemeenschap ’t Slingerbos te Harderwijk nam de lesbrief in ontvangst.

Hanneke de Jong, Anneke Welle, Marieke Kraft en Sanne Lusink zijn de samenstellers van de lesbrief. Samen maakten ze een lesbrief over de kunstcollectie van de provincie Gelderland. Leerlingen krijgen de opdracht om in groepjes van drie een tentoonstelling te maken over de Gelderse kunstcollectie, ter ere van het afscheid van de collectiebeheerder die met pensioen gaat. Ze krijgen daarvoor achtergrondmateriaal aangereikt over de uit meer 3000 kunstwerken bestaande collectie, in de vorm van teksten over en afbeeldingen van de kunstwerken.

Een brief van de provincie en een rondleiding door het Huis der Provincie zijn aanvullingen op de opdracht die ervoor zorgen dat de leerlingen gemotiveerd raken, zich persoonlijk aangesproken voelen, en actief aan de slag gaan met het materiaal. Doel van het project is de leerlingen te interesseren voor kunstwerken van de provincie, inzicht te geven in de collectievorming en het kunstbeleid van de Provincie Gelderland, hen vertrouwd te maken met het werk van een collectiebeheerder en ze algemene en kunstbeschouwelijke vaardigheden bij te brengen, zoals het selecteren en categoriseren en structureren van informatie.

Het aanbieden van de lesbrief vond plaats tijdens een reguliere les van regionale scholengemeenschap ’t Slingerbos in Harderwijk.
Provincie:
Tag(s):