dinsdag, 2. september 2008 - 23:18

Leskist Wees Wijs met Water gereed

Zeeland

Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft in samenwerking met MICMEC Walcheren zes nieuwe leskisten met het thema ‘Wees Wijs met Water’ ontwikkeld. De leskist is bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door de ontwikkeling van deze leskist is er voor alle lagen van de basisschool een leskist over water.

Basisscholen kunnen de leskisten lenen bij verschillende milieueducatiecentra.

MICMEC Walcheren heeft vorig jaar de leskist ontwikkeld. De kist was een groot succes. Ook de andere milieueducatiecentra uit Schouwen-Duiveland en de Bevelanden waren enthousiast. Aangezien er echter geen geld en middelen waren om de kisten te dupliceren is het waterschap bijgesprongen. De leskist heeft een nieuw uiterlijk, nieuwe materialen en de handleiding met alle werkbladen is voorzien van een nieuw lay-out.

Het doel van het lesmateriaal is om kinderen te leren hoe belangrijk water is. Het lesmateriaal gaat in op allerlei zaken die met water te maken hebben. De hoofdonderwerpen zijn de waterkringloop, drinkwater en afvalwater. Het doel is om duurzaam gebruik van water bij kinderen te stimuleren.
Provincie:
Tag(s):