maandag, 26. mei 2008 - 10:44

Leskoffers over roken, alcohol en drugs voor scholen

Hoogeveen

Vanaf maandag 26 mei ontvangen alle locaties van het Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos in Hoogeveen leskoffers over roken, alcohol en drugs. De leskoffers worden verstrekt door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en de gemeente Hoogeveen. De gemeente onderschrijft het belang van goede voorlichting op scholen en stelt subsidie beschikbaar voor genotmiddelenpreventie in het onderwijs.

De koffers kunnen gebruikt worden tijdens de lessen over roken, alcohol en drugs. Het bevat o.a. lesmateriaal, achtergrondinformatie, DVD’s en aantrekkelijke werkvormen, zoals alcoholbrillen en een robotroker. Docenten krijgen een instructie van VNN voor het gebruik van de materialen. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over de nieuwste middelen en over de signalen van het gebruik van middelen. Docenten die al gewerkt hebben met de leskoffers reageren enthousiast. Ze vinden het een leuke aanvulling op het standaard lesmateriaal. Ook spreekt het de leerlingen aan.

De leskoffers zijn onderdeel van het project ‘De gezonde school en genotmiddelen’ dat op de scholen voor voortgezet onderwijs in Hoogeveen draait. Dit project is begin jaren negentig op initiatief van het Ministerie van VWS ontwikkeld. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de meest succesvolle preventieprogramma’s in het voortgezet onderwijs. Naast lesgeven besteedt De gezonde school en genotmiddelen aandacht aan het opstellen van regels, het signaleren van problemen bij leerlingen en het communiceren met ouders, door middel van ouderavonden.
Provincie:
Tag(s):