zondag, 13. juli 2008 - 10:58

Lesvliegtuig moet noodlanding maken

Lekkerkerk

De Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de noodlanding van een lesvliegtuigje bij Lekkerkerk. Het toestel maakte kort na 21.00 uur vanavond een noodlanding nadat de motor was uitgevallen. De drie inzittenden, de instructeur en twee leerlingen, bleven ongedeerd. Het toestel raakte bij de landing beschadigd.

Het lesvliegtuig vloog in een laagvlieggebied omdat de instructeur met zijn leerlingen de procedure voor een noodlanding wilde doornemen. Het toestel vloog daarom op een hoogte van ongeveer 170 meter. Plotseling functioneerde het besturingssysteem van de motor niet meer. Dat was op dat moment geen probleem omdat er nog een tweede systeem aanwezig was.`

Toen dat echter ook uitviel kon de motor niet meer geregeld worden waardoor deze uitviel. Wat een instructie had moeten worden werd op dat moment realiteit. De instructeur slaagde er in met het toestel een prima noodlanding te maken in een weiland. Het toestel raakte op het einde echter in een greppel die de piloot vanuit de lucht niet kon zien. Hierdoor raakte het beschadigd. Het toestel is eigendom van de vliegclub Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):