donderdag, 20. maart 2008 - 21:26

Levensgevaarlijke pijnstillers gestolen in Flevoland

Zeewolde

In de provincie Flevoland zijn bij een farmaceutisch bedrijf meer dan tweeduizend zware pijnstillers gestolen. De medicijnen, Palfium-tabletten, werden gestolen uit een afgesloten ruimte. Dit heeft de politie Flevoland donderdag bekend gemaakt.

Omdat er direct levensgevaar kan ontstaan bij inname van de zeer zware pijnstillers slaat het onderzoeksteam van de politie alarm. Bij inname van 2-6 tabletten kan de dood al intreden. Het middel wordt onder andere gebruikt bij pijnbestrijding van terminale patiënten in de laatste levensfase en bij het euthanaseren van dieren.

De recherche van District Zuid startte direct een uitgebreid onderzoek toen bleek dat uit het bedrijf een grote hoeveelheid PALFIUM tabletten waren gestolen. De witte tabletten met een ronde vorm en met een gestanste hoofdletter - P -, zaten verpakt in doorzichtige glazen potten die waren ingepakt in een kartonnen doos. Volgens medisch specialisten is inname van een geringe hoeveelheid PALFIUM al voldoende om bewusteloos of in coma te raken.

Bij overdosering is er direct levensgevaar. Het medicijn kan circulatoire shock, acute bloeddruk daling of daling van de lichaamstemperatuur veroorzaken met tenslotte de dood tengevolge.

De recherche van district Zuid is op zoek naar getuigen die mogelijk iets weten van de diefstal, of weten waar de tabletten zijn. Getuigen kunnen zich melden via: 0 9 0 0 – 8 8 4 4.

Indien er tabletten of verpakkingsmaterialen worden aangetroffen wordt dringend verzocht om direct de politie te bellen via 1-1-2 alarm.
Provincie:
Tag(s):