woensdag, 19. maart 2008 - 19:55

Levensgrote beelden trekken aandacht voor Heerlen

Heerlen

In Heerlen is vandaag de expositie ‘Alledaagse mensen bezoeken Heerlen’ geopend. De expositie bestaat uit zestig levensgrote beelden van alledaagse mensen. Deze zijn de komende drie maanden op vijftien locaties in en rond het centrum van Heerlen gratis te bewonderen. Het is voor het eerst in Nederland dat de beelden van de Duitse kunstenares Christel Lechner op deze schaal in de openbare ruimte worden geëxposeerd. De expositie wordt georganiseerd door de stichting ‘Vrouwen laten Heerlen Glimlachen’ die Heerlen buitengewoon op de kaart zet met ‘Alledaagse Mensen bezoeken Heerlen’.

De beelden staan soms in groepen en soms alleen. Zo is er op het Burgemeester van Grunsvenplein een polonaise te zien. Voor de Pancratiuskerk staan drie nonnen en bij de trappen van het café van het Glaspaleis staan mensen te douchen die weer gefotografeerd worden door een heer op het Pancratiusplein. In de groenstrook langs de Groene Boord ligt een picknickgroep en op het Tempsplein loopt een heer met een aktetas zo een kantoor uit. En dit is nog maar een greep uit de hele expositie.

De expositie wordt georganiseerd door de stichting ‘Vrouwen laten Heerlen glimlachen’. De stichting werd vorig jaar opgericht door drie enthousiaste en betrokken Heerlense vrouwen. De stichting wil een bijdrage leveren aan de positieve ontwikkelingen in de stad door activiteiten te organiseren die bezoekers en inwoners van Heerlen laten glimlachen. De expositie ‘Alledaagse mensen bezoeken Heerlen’ is de eerste activiteit die de stichting organiseert.
Provincie:
Tag(s):