zaterdag, 4. oktober 2008 - 11:45

Lex Steffens neemt afscheid als commandant brandweer

Hengelo

Lex Steffens beëindigt zijn loopbaan als commandant brandweer bij de cluster Midden en als sectormanager Brandweer, Veiligheid en Leefomgeving van de gemeente Hengelo. Lex Steffens treedt per 1 oktober vervroegd uit. Steffens blijft de komende jaren wel parttime werken binnen de gemeente Hengelo.

Albert Gieling is de opvolger van Lex Steffens. Een bekend gezicht, want hij werkte vanaf 1 januari 1999 tot september 2007 bij de gemeente Hengelo. Hij had in die tijd verschillende functies binnen de brandweer.

Tot 1 september 2007 was hij hoofd van de afdeling Brandweer binnen de sector Brandweer, Veiligheid en Leefomgeving. Daarna heeft hij een jaar gewerkt voor de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding.

Twintig jaar Lex Steffens
In 1976 is Lex Steffens zijn brandweercarrière begonnen als Hoofd repressieve dienst van de Philips Brandveiligheidsdienst. Vanaf 1979 heeft Lex Steffens ruim 9,5 jaar gewerkt als plaatsvervangend regionaal commandant IJssel-Vecht en plaatsvervangend commandant in Zwolle.

In 1988 verruilde hij deze functie voor de functie van commandant brandweer in Hengelo. Tot 1 oktober 2008 heeft Lex Steffens naast zijn commandantfunctie verschillende functies vervuld zoals regionaal commandant Midden Twente en diverse bestuurlijke functies in landelijke brandweerorganisaties. Vanaf 2003 combineerde hij het commandantschap van Hengelo met dat van Borne.

Na een periode van 20 jaar neemt Lex Steffens officieel afscheid als commandant brandweer en als sectormanager Brandweer, Veiligheid en Leefomgeving van de gemeente Hengelo. Vanaf juli 2006 is de commandantfunctie onderdeel van het takenpakket van de sectormanager.

Officiële overdracht
Op vrijdag 10 oktober om 15.00 uur wordt het commando officieel overgedragen door de burgemeesters Kerckhaert en Brekelmans aan Albert Gieling op het terrein van de brandweerkazerne, Lansinkesweg 59 te Hengelo.
Provincie:
Tag(s):