dinsdag, 15. juli 2008 - 13:23

Lichaam in Neder-Rijn bij Arnhem geborgen

Arnhem

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Arnhem heeft dinsdag 15 juli in de Neder-Rijn het lichaam van een man geborgen.Het betreft vermoedelijk de 36-jarige Arnhemmer die sinds zaterdagmiddag na een ongeval vermist werd.

Het slachtoffer werd vermist nadat zijn motorboot in aanvaring was gekomen met een zeilboot. Twee kinderen die bij de aanvaring overboord vielen Konden worden gered.

Een omwonende meldde omstreeks 06.30 uur bij de politie dat er ongeveer 400 meter stroomafwaarts van de plaats van het ongeval iets in het water dreef. De brandweer ging met een bootje ter plaatse en trof inderdaad het drijvende lichaam van een man aan. De Waterpolitie heeft het lichaam vervolgens geborgen.

Momenteel wordt onderzocht of het geborgen stoffelijk overschot inderdaad het lichaam is van de sinds zaterdag vermiste 36-jarige Arnhemmer.

Bij een aanvaring tussen de motorboot van het slachtoffer en de zeilboot raakten ook twee kinderen vanuit de motorboot te water. Een derde kind bleef in het bootje achter. Door de opvarenden van de zeilboot en omstanders werden de kinderen uit het water en uit de boot gehaald en aan wal gebracht. Door een groot aantal hulpverleners werd een grote zoekactie naar de man gestart. Daarbij is ook assistentie verleend door een traumaheli en een heli van het KLPD.

Een drietal brandweerboten, een flink aantal brandweerduikers en politiemensen zochten in, op en langs de rivier. Na een aantal uren moest worden geconstateerd dat het zoeken geen resultaat had opgeleverd en dat de man vermoedelijk verdronken was.

Op zondag is door het Landelijk Dregteam van het KLPD aan boord van een Rijkswaterstaatvaartuig met sonarapparatuur de bodem afgezocht en ook duikers van de brandweer zijn ingezet. Voor dinsdagochtend was weer een nieuwe zoekactie van het Dregteam met specialistisch dregmaterieel gepland.
Provincie:
Tag(s):