donderdag, 13. maart 2008 - 22:30

Lichaam vader vermoorde kinderen in auto aangetroffen

Westdorpe

De auto die woensdagochtend in het kanaal van Gent naar Terneuzen ter hoogte van Westdorpe werd aangetroffen is van de vermiste en gezochte 41-jarige Aarnout Z. In het voertuig werd een stoffelijk overschot aangetroffen. Vermoedelijk is dat de 41-jarige man. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Het voertuig is inmiddels geborgen. De technische recherche verricht een verder onderzoek. Vrijdag zal wellicht definitief de identiteit van het aangetroffen stoffelijk overschot worden vastgesteld.

Zondagmiddag 24 februari jl. werden in een woning aan de Jakobijnberg twee kinderen dood aangetroffen. De kinderen van 4 en 6 jaar oud bleken door misdrijf om het leven te zijn gebracht. Het misdrijf werd gemeld door de moeder van de kinderen, die hen dood in de woning aantrof. Toegesnelde hulpdiensten konden helaas niets meer uitrichten. De vader van de kinderen werd vanaf die zondag vermist. Er werden opsporingsberichten uitgebracht waarin onder meer het kenteken van de auto, de volledige naam en foto van de vader werden vrijgegeven. Ook werd in diverse opsporingsprogramma's aandacht voor de zaak gevraagd. Dit leverde circa 150 tips op. Het team werd mede daarom uitgebreid tot 40 rechercheurs.

Daarnaast werd ook ander tactisch onderzoek verricht. Zo werd onder meer door het dregteam van de Dienst Waterpolitie (KLPD) en Rijkswaterstaat met speciale sonarapparatuur gezocht in het kanaal van Terneuzen naar Gent, het gedeelte waar de vermiste man goed bekend is. Dit leidde dinsdag tot een melding van Rijkswaterstaat die een auto aantrof ter hoogte van Westdorpe, op een diepte van circa 8 meter, circa 30 a 40 meter van de kant. Duikers van de brandweer Terneuzen stelden woensdagmorgen een onderzoek in. Een 38-jarige duiker uit Terneuzen van dit team raakte daarbij zwaar gewond en overleed later die dag in het ziekenhuis van Gent. De zoekactie werd woensdagavond en vandaag voortgezet. Dit leidde aan het begin van de avond tot het bergen van de auto, met daarin een stoffelijk overschot.

Politie en Justitie gaan er op dit moment vanuit dat de 41-jarige Roosendaler de enige verdachte is en dat hij verantwoordelijk moet zijn geweest voor de dood van de twee kinderen. Uitvoerig tactisch en technisch onderzoek heeft dit aan het licht gebracht.
Provincie:
Tag(s):