zondag, 8. juni 2008 - 17:58

Lichaam vermiste Prinses Margrietkanaal gevonden

Grou

Het Landelijk Dregteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 8 juni omstreeks 13.00 uur op het Prinses Margrietkanaal bij Grou het lichaam van de vermiste 42-jarige man uit Jellum gevonden. Het slachtoffer was opvarende van een speedboot die in de nacht van vrijdag op zaterdag in aanvaring kwam met een binnenvaartschip. Dit heeft het KLPD zondagmiddag laten weten.

Vijf andere opvarenden van de speedboot werden per ambulance met verwondingen naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Twee van hen verblijven op dit moment nog steeds in het ziekenhuis. De drie andere zijn door de Waterpolitie in verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval na het ontslag uit het ziekenhuis aangehouden.

In de eerste uren na het ongeval hebben hulpdiensten van de brandweer, politie en een SAR-helikopter van de Marine naar de vermiste gezocht. Daarna heeft het Landelijk Dregteam zonder resultaat tot 22.00 uur gezocht.

Bij het zoeken werd gebruik gemaakt van sonarapparatuur en duikers. Zondagmorgen werd het zoeken om 10.00 uur hervat. Dit keer werd ook gebruik gemaakt van dregmateriaal en mensen van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen uit Urk. Ook de regiopolitie Friesland assisteerde de Waterpolitie met twee boten en bemanning.
Provincie:
Tag(s):