dinsdag, 21. oktober 2008 - 22:03

Lidewij Edelkoort benoemd tot ereburger van Eindhoven

Eindhoven

Uit handen van burgemeester Rob van Gijzel heeft scheidend voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven Lidewij Edelkoort het ereteken van de stad Eindhoven ontvangen. Daarmee is ze benoemd tot ereburger van deze stad. Deze onderscheiding wordt haar namens de gemeenteraad toegekend voor haar inzet voor de Design Academy Eindhoven.

Uit handen van burgemeester Rob van Gijzel ontvangt Lidewij Edelkoort dan namelijk het ereteken van de stad Eindhoven en wordt zo benoemd tot ereburger van deze stad. Deze onderscheiding wordt haar namens de gemeenteraad toegekend voor haar inzet voor de Design Academy Eindhoven.

Lidewij is bijna 10 jaar voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven. Zij zorgde ervoor dat de academy een internationale uitstraling kreeg en zette hierbij ook de stad Eindhoven op de kaart. In Nederland én daarbuiten.
“Steeds maar vechten voor uw nobele zaak. Die kunst verstaat u als geen ander. U zet ergens uw tanden in en laat vervolgens niet meer los.�, aldus Burgemeester van Gijzel in zijn toespraak

Ereburgerschap
Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die Eindhoven kent. De onderscheiding wordt door de gemeenteraad toegekend als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Ontvangers van het ereteken mogen zich ereburger van de stad noemen. De afgelopen twee jaar ontvingen Pieter van den Hoogenband, Guus Hiddink, Majoor Winters, de heer Van der Leegte, de heer Van Geffen en de heer Sakkers het ereteken.
Provincie:
Tag(s):