zondag, 2. maart 2008 - 16:02

'Lieke van Lexmond als schaatsende ijsbeer'

Amsterdam

Zondagmiddag heeft actrice Lieke van Lexmond samen met jeugdleden en van het Wereld Natuur Fonds (WNF) een recordpoging gedaan op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Met meer dan 750 schaatsende kinderen - gekleed in een wit t-shirt en ijsberenmuts - een zo lang mogelijk lint vormen. Met deze recordpoging start de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds, een nieuwe campagne waarin kinderen zich inzetten voor de ijsbeer. Het was een geslaagde poging want meer dan 850 kinderen bonden hun schaatsen onder.

De actie maakt deel uit van de Noordpool-campagne van het WNF die later in maart voor het gehele publiek van start gaat. Met de WNF-Rangeractie ‘IJsbeer in nood’ zamelen de met 750 schaatsende kinderen - gekleed in een wit t-shirt en ijsberenmuts - een zo lang mogelijk lint vormen. Met deze recordpoging start de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds, een nieuwe campagne waarin kinderen zich inzetten voor de ijsbeer.

Het WNF zet niet alleen geld in, maar doen zij nog iets dat minstens zo belangrijk is. Ze vragen mensen om echt bij te dragen aan de oplossing van de klimaatverandering, door bijvoorbeeld minder energie te gebruiken.
Categorie:
Tag(s):