dinsdag, 2. december 2008 - 21:45

Lijn 9 krijgt extra spitstrams

Den Haag

De drukbezette tramlijn 9 krijgt een tijdelijke keerlus bij Madurodam. Daardoor kunnen in de spits extra trams worden ingezet op het drukste deel van de lijn tussen Den Haag Centraal Station en Madurodam.
De keerlus wordt in het voorjaar van 2009 in gebruik genomen en blijft maximaal vijf jaar liggen. Dan moet er een definitieve oplossing zijn voor de spitslijn.

Tramlijn 9 is de meest bezette tramlijn in het stadsgewest Haaglanden. De tram zit in de spits overvol en vooral op het gedeelte tussen de grote stations en Madurodam is de capaciteit regelmatig onvoldoende. Dit leidt tot extra reis- en wachttijden en onaangename situaties voor de reizigers.
Verkeerswethouder Smit wil daaraan zo snel mogelijk een einde maken: 'Door een tijdelijke keerlus aan te leggen bij Madurodam kunnen wij tussen Den Haag Centraal Station en Madurodam veel meer trams laten rijden op de uren dat de vraag het grootst is."

De extra spitstrams gaan vanaf het voorjaar 2009 rijden tot aan Madurodam. De andere trams op lijn 9 blijven doorrijden naar de gebruikelijke eindhalte Scheveningen-Zwarte Pad.

De keerlus komt aan het einde van de Koninginnegracht vóór de kruising met het George Maduroplein. De consequenties van de aanleg van de tijdelijke keerlus voor de omgeving zijn beperkt. Het ontwerp ligt vanaf donderdag 11 december ter visie.
Provincie:
Tag(s):