zondag, 20. juli 2008 - 11:05

'Lik op stuk' op Tilburgse kermis

Tilburg

Dit jaar zuollen voor het eerst ook minderjairge te maken krijgen met het 'lik op stuk' beleid van de Tilburse politie. Hierover heeft de Tilburgse politie afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie. Voorgaande jaren werden alleen meerderjarige verdachten op deze wijze aangepakt. Verder heeft de politie nog een primeur. Op Roze Maandag gaat de politie wederom actief homoseksuele kandidaten werven.

In navolging van voorgaande jaren zal er voor lichte vergrijpen een lik op stuk beleid gevoerd worden op de kermis in Tilburg. Dit jaar vallen naast meerderjarigen ook minderjarigen onder dit beleid.

Als de politie jongeren aanhoudt, krijgen zij een brief mee met de boodschap dat zij zich de volgende dag moeten melden bij het Veiligheidshuis in Tilburg. Er volgt daar een gesprek met de Officier van Justitie waarbij direct afspraken worden gemaakt met Halt Midden en West Brabant of de Raad voor de kinderbescherming over het uitvoeren van een taakstraf.

De taakstraffen worden in samenwerking met het Brabants afvalteam op de kermis uitgevoerd. Tevens worden de ouders ingelicht. Jongeren die niet volledig meewerken, krijgen een dagvaarding voor de kinderrechter. Het OM eist in deze gevallen hogere straffen.
Provincie:
Tag(s):