maandag, 28. januari 2008 - 18:32

Limburger van Verdienste voor Lei Meisen

Maastricht

In het Gouvernement in Maastricht is vandaag de plaquette en oorkonde die horen bij de Limburger van Verdienste overhandigd aan Lei Meisen. De Provincie heeft besloten de Limburger van Verdienste toe te kennen aan Lei Meisen uit waardering voor zijn belangrijke verdiensten voor het behoud en het uitdragen van de Limburgse (volks)cultuur.

Al vele jaren zet Meisen zich in voor het behoud en het uitdragen van Limburgse tradities en gebruiken. Vanaf het prille begin is hij betrokken geweest bij het evenement dat als start van het Carnaval geldt, de zogenaamde ‘Boetegewoene Boetezitting’. Mede door zijn jarenlange inzet als presentator van deze activiteit, is dit evenement in Venlo uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ‘aftrap’ van de Limburgse Vastelaovend.

Als initiatiefnemer tot de oprichting van de Sjeng Kraft Kompenei, zette hij zich in, de herinnering aan een voorname componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist Sjeng Kraft levendig te houden. Bovendien is de Sjeng Kraft Kompenei een belangrijke stimulator voor het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en het Limburgs cultuurgoed, de Vastelaovend. Dankzij de inzet van Lei Meisen is ook de opening van het provinciale carnavalsseizoen, de 11devande11de in Maastricht, een Limburgs festijn van allure geworden.

Tevens werden in het Provinciehuis in Maastricht ook de winnaars van het Kinger VastelaovesLeedjesfestival (KVL), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) en de buuttekampioen en jeugbuuttekampioen Limburg gehuldigd. Dit alles gebeurde onder meer in aanwezigheid van de bemanning van de Blauw Sjuut.
Provincie:
Tag(s):