woensdag, 14. mei 2008 - 17:48

Limburgs echtpaar aangehouden in onderzoek ladingdiefstallen

Roermond

Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagochtend 13 mei vier aanhoudingen verricht in een omvangrijk internationaal onderzoek naar ladingdiefstallen. De aanhoudingen vonden plaats in Eindhoven, Valkenswaard en in de directe omgeving van Roermond. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In Eindhoven werd op straat een 32-jarige man door een arrestatieteam aangehouden en in Valkenswaard werd een 34-jarige man in zijn woning opgepakt. In de omgeving van Roermond werd een echtpaar, een vrouw van 30 en een man van 45 jaar, aangehouden. 

Gelijktijdig met de aanhoudingen viel de politie binnen op twintig locaties verspreid over Nederland, België en Duitsland. Aangetroffen werden kleding, witgoed, elektronica, computermateriaal en contact geld. Ook werd beslag gelegd op een tiental auto's uit de duurdere prijsklasse. 

Onderzocht wordt of deze auto's verkregen zijn met crimineel geld. In het kader van de ontnemingswetgeving (de vroegere Pluk ze-wetgeving) is de ontnemingsofficier van justitie ook betrokken bij het onderzoek. Tijdens de zoekingen werd in Eindhoven een 42-jarige man aangehouden in verband met het aantreffen van harddrugs en in Kelpen-Oler werd een 27-jarige man opgepakt omdat de politie in zijn pand tegen een hennepkwekerij aanliep.
Provincie:
Tag(s):