woensdag, 18. juni 2008 - 9:59

Limburgs operapubliek krijgt eigen voorstellingen

Maastricht

De provincie Limburg investeert de komende drie jaar maximal €500.000,- in de programmering van operaproducties in Zuid-Limburg. De provincie heeft hiertoe een overeenkomst ondertekend met Opéra Royal de Wallonie. Momenteel is er in Zuid-Limburg in beginsel al sprake van een operapubliek. Het doel van de samenwerking is onder andere om het operapubliek in Limburg over een aantal jaren uit te bouwen. De producties zullen in eerste instantie te zien zijn in Maastricht en Heerlen.

De bedoeling is dat er gedurende de drie jaar eerst 2, dan 3 en dan 4 operaproducties gerealiseerd worden. Met als uitgangspunt dat in het vierde jaar de producties een verwachte bezettingsgraad van 100% hebben, zodat het theater de uitkoopsom volledig zelf kan bekostigen uit eigen middelen en opbrengsten uit de entrees.

De aftrap van de samenwerking wordt gegeven met een galaconcert in het Theater aan het Vrijthof op 30 augustus aanstaande in Maastricht en in Parkstad Limburg Theaters op 19 september aanstaande in Heerlen. Het galaconcert bestaat uit hoogtepunten uit de meest bekende en geliefde opera’s zoals ‘La Traviata’, ‘Nabucco’, ‘Rigoletto’, ‘Il Barbiere di Siviglia’, ‘Die Fledermaus’, ‘Il Trovatore’ en ‘Macbeth’.
Provincie:
Tag(s):