vrijdag, 10. oktober 2008 - 21:05

Limburgs volkslied als clip

Maastricht

In aanloop naar het honderdjarig bestaan van het Limburgs volkslied, heeft de Provincie Limburg het volkslied laten vertolken door kinderen uit Nederlands- en Belgisch Limburg. Daarmee zet de Provincie niet alleen de toon voor komend jubileumjaar, maar reageert zij ook op vragen van kinderen die via de kidz pagina op limburg.nl naar geluid en informatie over het Limburgs volkslied zoeken. Aan die behoefte komt de Provincie tegemoet met een vrolijke clip waarin kinderen zingen, musiceren en het woord voeren.

‘Waar in bronsgroen eikenhout’ wordt in deze clip gezongen door het kinderkoor: ‘Zing je te pletter’ uit Midden-Limburg met dirigent Sergio van Zandvoort Vorst, en het 6e leerjaar van de basisschool van het Belgische Opoeteren met meester Raf Mulders. De jeugdharmonie van St.Lucia uit Neeritter - met dirigent Angelique van Grimbergen – verzorgt het instrumentale deel.

Dat de vertolkers uit zowel Nederland als België komen heeft zijn reden: ‘Waar in bronsgroen eikenhout’ is het volkslied van beide Limburgen. Voor de clip is daarom zowel in het Belgische Opoeteren gefilmd, als in de Nederlandse dorpen Neeritter en Stevensweert.

De nieuwe clip van het Limburgs volkslied wordt op 14 oktober gepresenteerd in het Gouvernement in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):