donderdag, 24. januari 2008 - 19:42

Limburgse kranten leveren 80 arbeidsplaatsen in

Sittard

De Britse investeerder Mecom wil de Media Groep Limburg (MGL) integreren in Koninklijke Wegener. Dit heeft uitgeversconcern Wegener bekend gemaakt. In het voorliggende integratieproces is de huidige Wegener organisatie het leidende model. Dit houdt in dat de dagbladorganisatie MGL zal worden geïntegreerd in Wegener NieuwsMedia, de drukkerij Nieuwsdruk Limburg in Wegener NieuwsDruk en staf- en serviceafdelingen in de betreffende onderdelen binnen Wegener.

Voor de Limburgse kranten betekent dit een verlies van ongeveer 80 arbeidsplaatsen, waarvan 15 op de dagbladenredactie en de overige bij andere afdelingen. De implementatie zal fasegewijs worden uitgevoerd en eind van het jaar zijn voltooid, zo meldt Wegener. Tevens zullen Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad overgaan op het tabloidformaat en de gestandaardiseerde formule van de Wegener dagbladen. Momenteel wordt onderzocht wanneer de Limburgse kranten op het nieuwe formaat overgaan.

Door het aangekondigde banenverlies, hebben werknemers van MGL vandaag korte tijd hun werk neergelegd, zo meldden de Limburgse kranten op hun website. Vlak na het begin van een personeelsbijeenkomst, waarop directeur Johan Boermann uit zou leggen waarom er volgens hem "circa" 78 banen kunnen verdwijnen, stapte de voltallige redactie op. Volgens de kranten zei een van de redacteuren dat Boerman bezig is de krant te ´vermoorden´.
Provincie:
Tag(s):