maandag, 27. oktober 2008 - 17:01

Limousine rit voor ontbijters

Heerenveen

Om meer dan één reden is het ontbijt een onmisbare maaltijd. Zeker voor kinderen. Van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 oktober 2008 vindt daarom voor het zesde achtereenvolgende jaar Het Nationaal Schoolontbijt plaats op 2.200 basisscholen in het hele land.

Op 27 oktober 2008 hebben 22 kinderen van de deelnemende in Heerenveen samen met de Burgemeester De Jonge en Heerenveenspeler Gerald Sibon het startschot geven voor het Nationaal Schoolontbijt 2008 in Heerenveen. Met het thema ‘Samen ontbijten = de beste start’ maakten zij er een bijzondere gebeurtenis van.

Elke deelnemende basisschool heeft 2 kinderen geselecteerd die s’morgens opgehaald worden in een heuse limousine. Na een spannende rit door Heerenveen worden ze verwacht in de bakkerij. Samen met de Burgemeester, en natuurlijk de bakkers gaan de kinderen heerlijk ontbijten in de bakkerij.

Voor bakkerij Lenes is een belangrijke taak weggelegd binnen het Nationaal Schoolontbijt. De bakker zorgt natuurlijk voor het vers brood en de verse broodjes deze speciale ochtend maar is ook verantwoordelijk voor de toevoer van het complete ontbijt voor bijna 2000 basisschoolkinderen gedurende de week.

“We staan dagelijks voor hetere vuren, dus ook Het Nationaal Schoolontbijt zal gesmeerd lopen�, aldus Lenes. In het ontbijt vormt brood de basis. Lenes “Brood is een bron van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. We gaan de leerlingen van de schoolen echt de beste start van de dag geven!�

Het Nationaal Schoolontbijt is uitgegroeid tot het grootste ontbijtevenement waaraan dit jaar 2.200 basisscholen meedoen, 10% meer dan vorig jaar. Dit betekent dat tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt zo’n half miljoen kinderen ‘s ochtends een ontbijtje nuttigen op school en via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt.

Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als het Convenant Overgewicht juichen het initiatief toe.

Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwe, verse producten. Naast een assortiment wit, bruin en volkoren brood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals 30+ smeerkaas, gekookte eieren, fruitstroop en hagelslag, is er nu ook verse magere drinkyoghurt en zijn er appels en tomaten. Volgens het Voedingscentrum is de samenstelling van het ontbijt goed en bestaat het grotendeels uit producten van hun voorkeurslijst.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood.
Provincie:
Tag(s):