woensdag, 12. maart 2008 - 7:40

Liverpool naar kwartfinales Champions League

(Elfvoetbal) FC Liverpool heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Uit bij Inter Milan zegevierde de ploeg van Dirk Kuijt en Ryan Babel met 0-1, na de heenwedstrijd op het eigen Anfield Road ook al met 2-0 gewonnen te hebben.

Beide Nederlanders begonnen in de basis. Kuijt, die twee weken geleden één van de treffers voor zijn rekening nam, werd pas na 81 minuten vervangen door verdediger John Arne Riise. Babel werd in de 61ste minuut al naar de kant gehaald voor Yossi Benayoun.

Liverpool speelde in San Siro verre van briljant. De Italianen kregen zelfs mogelijkheden om op voorsprong te komen. Met name Julio Ricardo Cruz was een paar keer dicht bij een doelpunt. De Argentijnse spits dook in de eerste helft na een briljante pass van Zlatan Ibrahimovic vrij op voor keeper José Manuel Reina, maar schoot de bal voorlangs.

Vlak na rust moest Internazionale opnieuw verder met tien man. Verdediger Nicolas Burdisso kwam met gestrekt been in op middenvelder Lucas en kon met een tweede gele kaart vertrekken. In de heenwedstrijd op Anfield Road werd Marco Materazzi eveneens vroegtijdig naar de kant gestuurd.

Ook met een man minder kreeg de thuisploeg kansen. Fabio Aurélio verslikte zich in de jagende Ibrahimovic, maar ook de topscorer toonde zich vrij voor Reina niet trefzeker. Toen een Italiaans doelpunt uitbleef, vloeide de hoop op een positief resultaat bij de spelers van Inter langzaam weg. De Engelsen namen het heft steeds meer in handen, waarna Fernando Torres het duel in de 64ste minuut definitief in het slot gooide. De aanvaller werd net buiten het strafschopgebied aangespeeld, draaide knap weg van zijn directe tegenstander en schoot droog binnen in de linkerbenedenhoek: 0-1.

In het restant van de wedstrijd drong Inter nog wel voorzichtig aan, maar deed dat niet meer met voldoende overtuiging. Liverpool gaat zodoende, in navolging van Manchester United, Arsenal en Chelsea, als vierde Engelse club naar de kwartfinales van de Champions League.