vrijdag, 16. mei 2008 - 9:29

Locomotief ontspoord na botsing met heftruck

Rijswijk

Een locomotief van een intercity is vrijdagochtend bij Rijswijk ontspoord nadat hij op spoorwegovergang op een vorkheftruck was gebotst. Het ongeval, waarbij geen gewonden zijn gevallen, gebeurde rond 07.45 uur. Dit heeft een woordvoerder van de politie vrijdag laten weten.

Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang het Haantje, een buurtschap in de gemeente Rijswijk. Er is wel materiële schade maar hoe groot die is zal nog moeten worden onderzocht. Het is ook nog niet bekend of de spoorrails door de ontspoorde locomotief zijn beschadigd.

Over de oorzaak van de botsing kon de politie nog niets zeggen. Een technisch onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten brengen. De heftruckchauffeur kon op tijd zijn heftruck verlaten en is ongedeerd gebleven.

Voor de reizigers in de betreffende intercity zijn bussen ingezet. Het treinverkeer tussen Den Haag en Delft is gestremd. Reizigers worden geadviseerd om te rijden via Gouda en dienen rekening te houden met vertragingen die kunnen oplopen tot meer dan één uur.
Provincie:
Tag(s):