woensdag, 11. juni 2008 - 14:34

Lok-buggy doet zakkenrollers das om

Schiedam

De politie van Schiedam heeft afgelopen periode een lok-buggy ingezet. Daarmee hebben agenten in burger 7 aanhoudingen verricht. De inzet van de buggy is een proef.

In het offensief tegen zakkenrollers is de politie doorlopend op zoek naar nieuwe middelen.

Zo is in de maand februari tm maart geëxperimenteerd met een lok-buggy. Deze buggy is ondermeer op donderdagen en vrijdagen door agenten ingezet in het centrum van Schiedam op de Lange Kerkstraat in een kledingwinkel. In de omgeving van de lok-buggy stonden diverse politiemensen in burgerkleding.

Via een camera kon de diefstal direct worden waargenomen. Wanneer een dader waardevolle goederen uit de buddy of uit de tassen die aan de buggy hingen, zou halen, werden agenten gealarmeerd door collega's. Op deze wijze zijn 7 aanhoudingen verricht. In de weken na de proefperiode blijkt nu dat het aantal aangiften van zakkenrollerij is gedaald. De actie is uitgevoerd op diverse momenten in de periode van week 8 tot en met week 11.

Ook in het centrum van Schiedam is via de APV zakkenrollersgedrag strafbaar gesteld. Dit betekent dat op basis van het gedrag van verdachten aanhoudingen kunnen worden verricht.
Provincie:
Tag(s):