vrijdag, 16. mei 2008 - 8:39

Lokauto met flatscreens levert 3 aanhoudingen op

Tilburg

Vrijdagochtend 16 mei 2008 zijn ter hoogte van Tilburg op een parkeerplaats langs de rijksweg A58 drie mannen uit Eindhoven in de leeftijd van 21, 22 en 28 jaar op heterdaad aangehouden. Zij sneden de lokvrachtauto van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) open en haalden er tien flatscreens uit. Dit heeft het KLPD vrijdag laten weten.

Na middernacht bezochten de mannen met een personenauto de parkeerplaats en sneden de zeilen van vier vrachtauto’s, waaronder de lokvrachtwagen, open. Rond 03.00 uur kwamen zij terug met een bestelbusje en laden zij tien flatscreens uit de lokvrachtwagen over.

Ontsnapte verdachte met politiehond aangehouden
Eén verdachte trachtte te ontsnappen via een hek, maar kon met behulp van een politiehond worden aangehouden. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn schouder. Het bestbusje, drie gsm’s en een hobbymes zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aan de actie werkten verschillende diensten van het KLPD mee: Spoorwegpolitie, Verkeerspolitie Driebergen en Breda, twee studenten en de politie Midden- en West-Brabant.

Daling aangiften 1e kwartaal 2008
Uit cijfers van het Landelijk Team Transportcriminaliteit van het KLPD blijkt dat er een daling is van aangiften van transportcriminaliteit in het 1e kwartaal van 2008 ten opzichte van het 1e kwartaal van 2007. De Verkeerspolitie van het KLPD gaat onverminderd door met de inzet van de lokvrachtauto.

De inzet van de lokvrachtwagen wordt gedaan aan de hand van de analyses van het Landelijk Team Transportcriminaliteit van het KLPD. Deze analyses komen tot stand aan de hand van de aangiftes die op dit gebied worden gedaan.

'Het is daarom belangrijk dat chauffeurs en transporteurs ook bij pogingen, er is dan in ieder geval schade ontstaan aan de vrachtauto, aangifte doen van deze poging of vernieling. Aan de hand van deze gegevens kunnen de bewegingen en activiteiten van de criminelen in kaart worden gebracht', aldus een woordvoerder van het KLPD.

Ladingdiefstallen door middel van zeilensnijden doen zich voornamelijk voor in de zuidoostelijke en oostelijke regio’s van het land.
Provincie:
Tag(s):