dinsdag, 5. augustus 2008 - 21:36

Loods autobedrijf door brand verwoest

Dordrecht

Een grote brand heeft dinsdag aan het eind van de middag een loods van een autobedrijf in Dordrecht verwoest. De brand woedde in een loods op het industrieterrein aan de Rijksstraatweg.

Omwonenden meldden rond 17.20 uur dat zij grote rookontwikkeling zagen bij het industrieterrein. Daar bleek een loods van ongeveer 15 bij 30 meter in brand te staan. De brandweer rukte met groot materiaal uit en zorgde dat de omliggende loodsen gespaard bleven. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand waarbij gekeken wordt of er iets misging met werkzaamheden binnen bij het autobedrijf.

De politie verzocht om een snelheidsvermindering op de rijksweg A16 die langs het bedrijfsterrein ligt. Zo reden de weggebruikers niet met volle snelheid door de rook. Metingen van de rook leverden gelukkig geen schadelijke stoffen op. Wel sloten een nabijliggend hotel en hamburgerrestaurant het terras. Rond 18.30 uur gaf de brandweer het sein dat de brand meester was.

De brandweer kreeg tijdens de bluswerkzaamheden assistentie van een politiehelikopter. De bemanning van de helikopter gaf aan het commando van de brandweer door hoe de toestand van de brand in de loods was zodat de brandweer gericht kon blussen. De helikopter gebruikte hiervoor een warmtebeeldcamera. Verder keek de bemanning van de helikopter hoe het met de verkeerssituatie in de omgeving was en of de rook overlast veroorzaakte.

De brandweer zette groot materieel in waaronder drie blusvoertuigen, twee uit Dordrecht en een uit ’s-Gravendeel, en een hoogwerker. Verder kwamen naar de brand onder andere diverse voertuigen met spullen waaronder een zogenaamde ademluchtcontainer. De brandweer heeft na het sein dat de brand onder controle is nog uren nodig voor het nablussen.
Provincie:
Tag(s):