donderdag, 2. oktober 2008 - 16:10

Loonbod Smit Salvage ver onder de maat

Amsterdam

CNV Havens en FNV Bondgenoten hebben donderdagochtend de onderhandelingen met Smit Salvage over een nieuwe cao afgebroken. Bergings- en transportbedrijf Smit Salvage - voorheen Smit Tak - moet met een serieus loonbod komen voor het jaar 2008 willen de bonden weer verder onderhandelen.

Onderhandelaars Albert van Damme en Joost van der Lecq van CNV Havens en FNV Bondgenoten vragen een loonsverhoging van 4 procent en een eenmalige uitkering van 2.500 euro. Dan loopt Smit redelijk in de pas met andere bedrijven in de haven en in de rest van Nederland.

Bij de vorige onderhandelingsronde wezen de bonden het bod van Smit, 3 procent loonstijging en 1.000 euro eenmalige uitkering resoluut van de hand. Aan die eenmalige uitkering verbond de werkgever bovendien de voorwaarde dat het aantal verzuimdagen na arbeidsongevallen geringer wordt dan nu.

Vanmorgen verhoogde Smit het loonbod met niet meer dan 0,14 procent. Reden voor Van Damme en FNV-collega om op te stappen.
De vakbonden vinden het onbegrijpelijk dat het personeel in dit bedrijfsonderdeel van Smit - in 2007 goed voor circa 70 miljoen euro winst - geen fatsoenlijke loonsverhoging wordt geboden. "Over deze inzet van Smit willen wij niet eens verder praten. Kennelijk is Smit er niet op uit om snel met ons tot overeenstemming te komen en kiest de onderneming liever voor onrust binnen het bedrijf."
Categorie:
Tag(s):