maandag, 13. oktober 2008 - 21:01

Losse lampjes mogen ook!

‘s-Hertogenbosch

Onder het motto ‘Val op! Daar kun je mee thuis komen’ zal de politie in de regio ‘s-Hertogenbosch de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting. Vanaf 1 november gelden er nieuwe regels voor fietsverlichting. Losse lampjes mogen vanaf dan ook worden gedragen, bijvoorbeeld op de kleding. De actie start op maandag 20 oktober en loopt tot en met 16 januari.

Tijdens de hele handhavingperiode zal meteen verbaliserend worden opgetreden. Voor en/of achter geen licht kost € 20. Geen reflectie op achterkant, trappers of wielen kost eveneens € 20. Goed gedrag wordt beloond. Elke gecontroleerde fietser mét goede fietsverlichting of goed zichtbaar gedragen verlichting kan een kleine attentie krijgen. Door middel van berichten in kranten en informatie op scholen wordt de verlichtingsactie aangekondigd en worden de nieuwe regels uitgelegd.

De actie is een gezamenlijk initiatief van alle 11 gemeenten die in de regio ‘s-Hertogenbosch samenwerken, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de provincie Noord-Brabant. Ook in de andere regio's in Brabant wordt aan de actie aandacht besteed.
Provincie:
Tag(s):