vrijdag, 15. augustus 2008 - 20:27

Love, peace en happiness 'Woodstock aan de Maas'

Rotterdam

Drie dagen lang, op 29, 30 en 31 augustus, kunnen bezoekers van het unieke festival Woodstock aan de Maas genieten van de muziek van de helden uit de jaren zestig. Het muziekspektakel wordt gehouden op het nieuwe festivalterrein De Heerlijkheid aan de Herikweg in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Een driedaags muziekfestival vol love, peace and happiness!

De organisatie heeft ervoor gekozen om het programma van het originele spraakmakende Amerikaanse Woodstock-festival uit 1969 te volgen. Omdat de originele bands in bijna honderd procent van de gevallen niet meer bestaan zijn tientallen tributebands, de meeste komen uit Nederland, gecontracteerd. Zij brengen een ode aan de muziek die de wereld heeft veranderd.

Willem Vat en zijn medewerkers hoefden niet lang te zoeken naar bands. “Er bleken namelijk al veel bands in Nederland te bestaan die een tribute brengen aan deze artiesten van weleer. Denk aan Janis Joplin, Joe Cocker, Santana, The Who, Ten Years After en Jimi Hendrix. Veel bandleden hebben die periode bewust meegemaakt, anderen zijn zo geïnspireerd geraakt dat ze het fijn vinden deze muziek te kunnen spelen.�

Naast de muzikale acts, natuurlijk de hoofdmoot van het festival, heeft de organisatie gezorgd voor allerlei nevenactiviteiten. Zo komt de 71-jarige Amerikaanse schilder Michael Bowen naar Woodstock aan de Maas. Bowen stond aan de wieg van de eerste Human Be-in in San Francisco, begin 1967. Het was de voorbode van de Summer of Love, later dat gedenkwaardige jaar. Het was het begin van de hippiebeweging met als boodschap liefde, vrede en vreugde. Hij richt onder meer een kleine galerie in voor het festival. Ook spreekt hij het publiek toe. Het kunstenaarscollectief Blossum uit Nijmegen, zorgt voor Flower Power bloemenregens uit helikopters.

Het festival Woodstock aan de Maas duurt drie dagen en mag om veiligheidsredenen slechts 7000 bezoekers per dag toelaten. Tevens mogen de kaarten alleen in de voorverkoop worden aangeboden omdat de lokale overheden een ongecontroleerde toeloop van bezoekers absoluut willen voorkomen.

De organisatie hanteert een zogenaamde Flower Power Pricing wat inhoudt dat op het festival een glaasje fris slechts één munt ter waarde van 75 cent kost. Een glaasje bier kost twee munten. Kluisjes om waardevolle spullen in op te bergen zijn aanwezig, een (brom)fietsenstalling, een pendelbusdienst en speciale parkeerplaatsen.

Op last van de politie zijn er aan de kassa van het festivalterrein geen kaarten meer te koop. Vol is vol.
Categorie:
Tag(s):