vrijdag, 22. februari 2008 - 11:41

'Loverboys zijn pooiers'

Gedwongen prostitutie is geen fabel maar keiharde werkelijkheid. De politie Noord- en Oost-Gelderland komt met de campagne “Loverboys zijn pooiers� in actie om deze gruwelijke vorm van mensenhandel te bestrijden. Vorig jaar kwamen er in onze regio meer dan 50 signalen binnen van deze vorm van uitbuiting in de prostitutie.

Iemand met geweld dwingen om seks te hebben met een klant is een ernstig misdrijf. Slachtoffers komen onder andere uit West-Afrika en Oost-Europa. De meesten blijken echter Nederlandse meiden die door een ‘vriendje’ worden ingepalmd en hun inkomsten moeten afstaan om de zakken van criminelen te vullen.

Slachtoffers raken hun geld, paspoort en vrijheid kwijt. Ze hebben vaak geen weg terug, vanwege het risico op meer bedreigingen en geweld. Het is moeilijk om informatie over daders te krijgen, want slachtoffers leven in een isolement.

Met de boodschap “Loverboys zijn pooiers� willen we mensen wijzen op de signalen van gedwongen prostitutie. Door opvallende kaarten met daarop de afbeelding en slogan van de campagne en advertorials in alle huis-aan-huis kranten stimuleren we hen om informatie door te geven aan Bureau Mensenhandel en Prostitutie van de Politie Noord- en Oost-Gelderland via 0900-88 44 of anoniem te bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.�

De campagne is een regionale afgeleide van de landelijke campagne “Schijn Bedriegt� van Meld Misdaad Anoniem en wordt gefaciliteerd door M. en gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Provincie:
Tag(s):