zondag, 21. december 2008 - 14:45

Luchtalarm voor grote brand Aalsmeer

Aalsmeer

Zondagmiddag 21 december is er grote brand uitgebroken op een bedrijventerrein aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer. De brand woedt in een aantal gebouwen en kassen die o.a. worden gebruikt als keukenstudio en oefenruimte voor bandjes. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer bevestigd tegenover Blik op Nieuws

De wind staat ongunstig waardoor de rook richting een nabijgelegen woonwijk waait. In de directe omgeving van de brand zijn luchtsirenes afgegaan om de bewoners te waarschuwen voor de rook. Omwonenden worden door de politie geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer verricht metingen op eventuele schadelijke stoffen die bij de brand kunnen vrijkomen. Voor de brand waarvan de rook in de verre omgeving zichtbaar is een Grip 2 afgegeven.

Getuigen melden dat ook de marechaussee aanwezig is en de politie assisteert met het afzetten van de wegen rond het bedrijventerrein waar de brand woedt.

De brandweer had de brand rond 16.30 uur onder controle. Toch is de verwachting dat het nablussen nog enkele uren zal duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers bij de brand gevallen.

Zie voor meer foto's Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):