donderdag, 3. juli 2008 - 15:46

Luchthaven verwacht komende half jaar geen groei

Eindhoven

Eindhoven Airport denkt niet dat er het komende half jaar een groei inzit. Als reden daarvoor noemt de luchthaven de invoering van de vliegtax en de stijgende brandstofprijzen.

In de eerste 6 maanden reisden 777.000 passagiers via Eindhoven Airport. Dat is een groei van 9 % (67.000 passagiers) ten opzichte van het eerste half jaar van 2007.

Voor komend half jaar zijn is de luchthaven minder optimistisch met betrekking tot groei. De mondiale problematiek op gebied van de stijgende brandstofkosten, de extra securitykosten en de nieuwe vliegbelasting in Nederland zorgen voor nieuwe uitdagingen. Deze belastingmaatregel betekent dat passagiers met ingang van 1 juli jl. extra dienen te betalen. Als gevolg van deze maatregel heeft nog geen enkele luchtvaartmaatschappij uitbreiding van bestemmingen aangekondigd, terwijl in 2007 zes nieuwe bestemmingen vanaf de luchthaven zijn opgestart. “De sleutel tot succes ligt in handen van de consument. Na 1 juli zal het werkelijke effect blijken�, aldus Joost Meijs, adjunct-directeur van Eindhoven Airport.

Het verwachte jaartotaal voor 2008 komt op 1,4 miljoen passagiers, ongeveer 100.000 minder dan vorig jaar.
Provincie:
Tag(s):