maandag, 5. mei 2008 - 9:21

Luchtmacht vervoert ambassadeurs van de vrijheid

Soesterberg

De luchtmacht vervoert op 5 mei traditiegetrouw artiesten die als ‘ambassadeur van de vrijheid’ optredens verzorgen op verschillende Bevrijdingsfestivals. De artiesten van dit jaar zijn Ferry Corsten, VanVelzen en Pete Philly & Perquisite. Drie Cougar transporthelikopters van de vliegbasis Soesterberg vliegen hen door heel Nederland. De artiesten verzorgen hun optredens namens het Nationaal Comité 4 & 5 mei.

De luchtmacht ondersteunt de Bevrijdingsfestivals sinds het begin van de jaren negentig. Dat gebeurt met helikopters waardoor optredens van artiesten door het hele land mogelijk zijn. Dit jaar worden de volgende steden aangedaan: Vlissingen, Rotterdam, Amsterdam, Roermond, Utrecht, Wageningen, Assen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Haarlem, Den Bosch en Almere.

De vliegbasis Soesterberg is speciaal opengesteld voor de ondersteuning van de Bevrijdingsfestivals. De Cougar transporthelikopters met de artiesten vertrekken vanaf circa 11.15 uur naar de eerste feesten. ’s Middags keren ze terug naar de vliegbasis om te tanken. Aansluitend vervolgen ze de route langs de overige festivals. In de avonduren keren de helikopters terug naar Soesterberg.
Provincie:
Tag(s):