dinsdag, 22. juli 2008 - 13:27

Ludieke actie tegen zakkenrollers in Hengelo

Hengelo

In het kader van de zakkenrollersactie in de Hengelose binnenstad zijn woensdag 23 juli van 10.00 tot 12.00 uur nep-zakkenrollers actief op de weekmarkt. Het doel van dit onderdeel van de actie is om het winkelend publiek ervan bewust te maken dat men het zakkenrollers moeilijker kan maken hun slag te slaan. Dit heeft de gemeente Hengelo dinsdag bekendgemaakt.

Uit politiecijfers blijkt, dat het winkelend en uitgaand publiek in Hengelo steeds vaker te maken heeft met zakkenrollers. Het aantal aangiftes stijgt. In 2007 zijn er 117 meldingen van zakkenrollerij bij de politie gemeld. In de eerste maanden van dit jaar zijn er al 35 meldingen van zakkenrollerij gedaan, en de ervaring leert dat zakkenrollers juist in de zomermaanden het meest actief zijn.

Actie ludiek én serieus
De actie tegen zakkenrollers loopt in de maanden juni, juli en augustus. Het publiek in de binnenstad wordt gedurende de zomermaanden er op opmerkzaam gemaakt hoe men het een zakkenroller een stuk moeilijker kan maken om zijn slag te slaan. Dit gebeurt deels met serieuze waarschuwingen, en deels met ludieke acties. In dit kader worden woensdag 23 juli nep-zakkenrollers ingezet.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
Vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) willen gemeente en politie de veiligheid in de binnenstad structureel op een hoger plan brengen. Het Nederlandse bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit en onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven willen hieraan graag iets doen. Om deze reden is er het KVO.

Het KVO staat voor het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ en is een gestructureerde manier van lokale samenwerking om veiligheid te vergroten. De Hengelose binnenstad beschikt al twee jaar over dit keurmerk als winkelgebied. Dit jaar vindt hercertificering plaats.
Provincie:
Tag(s):