donderdag, 26. juni 2008 - 21:19

Maak kennis met de boer(derij) tijdens de Fiets 4Daagse

Regio

De organisatie van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse heeft opnieuw een bijzondere activiteit toegevoegd aan het programma van deze editie van de Fiets 4Daagse. Speciaal voor het evenement opent een tiental boerderijen de deuren voor het publiek. Deelnemers kunnen zo kennismaken met het boerenleven.

Normaal gesproken kan men niet zomaar een bezoekje brengen aan een boerderij en een kijkje nemen in de stal. Stichting Vrienden van het Platteland en de LTO’s, waaronder LTO Noord, organiseren en ondersteunen echter diverse publieksactiviteiten op het platteland, in het kader van de campagne Ontdek je band met het Platteland. Daardoor krijgen ook deelnemers aan de Fiets 4Daagse de kans om een blik achter de schermen te werpen. Bij de verschillende deelnemende bedrijven kan men onder andere aardbeien of een Drents-biologisch-boerenijsje proeven, kalfjes aaien, op een grote tractor zitten of een nepkoe melken.

Stichting Vrienden van het Platteland laat zich ook op sportieve wijze zien. De dameswielerploeg van Vrienden van het Platteland doet mee aan de Sport Edition van de Fiets 4Daagse. Voor een aantal wielrensters is het een mooie training in de aanloop naar de Olympische Spelen in China. Zo maken de Nederlandse baanrensters Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar en de Australische dames Lorian Graham en Nikki Egyed deel uit van de ploeg.

Bovendien zullen o.a. de voorzitter van LTO Nederland, Albert Jan Maat, en de directeur van de ZLTO, Gerard van Oosten, tijdens de Sport Edition 2008 de pedalen rondtrappen.
Provincie:
Tag(s):