vrijdag, 24. oktober 2008 - 19:55

Maandag start estafettestaking onderwijsbonden

Maandag aanstaande begint de eerste van vijf estafettestakingen die komende week door AOb, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en Federatie Onderwijsbonden CMHF worden georganiseerd. De staking heeft als doel om ondertekening en uitvoering van het pas gesloten cao akkoord af te dwingen. De VO-raad (werkgeversvereniging in het voortgezet onderwijs) weigert vooralsnog de bonden tegemoet te komen.

De eerste actiebijeenkomst wordt a.s. maandag gehouden in de provincies Zuid Limburg, en Noord-Brabant. 's Middags om 14.30 uur vindt er een actiebijeenkomst plaats in de Diezehal van de Brabanthallen in Den Bosch. De sprekers daar zijn: Ton Rolvink (AOb), Xander den Uyl (ABVAKABO FNV), Wim van Teutem (CNV Onderwijs) en Harry Evers (CMHF).

De meerderheid van de leden van de VO-raad hebben het akkoord afgewezen omdat zij achteraf de afspraak om de lessentaak van docenten te verlagen, te duur vinden. Ook de afgesproken salarisverhoging van 7% en de bereikte verbeteringen voor het ondersteunend personeel staan daardoor nu op de tocht.

De afspraken in het evenwichtige onderhandelaarsakkoord dragen effectief bij aan het verlichten van de werkdruk van al het personeel, voltijders en deeltijders, docenten en ondersteunend personeel. De bonden zijn vastbesloten de afspraken te realiseren.

Daarom voeren de AOb, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en Onderwijsbonden CMHF tussen maandag 27 oktober tot en met donderdag 30 oktober actie. Het personeel wordt door de samenwerkende bonden opgeroepen per regio een halve dag het werk neer te leggen om de manifestaties op verschillende plaatsen in het land bij te wonen.
Provincie:
Tag(s):