maandag, 21. april 2008 - 9:43

Maar liefst 84 bestuurders onder invloed tijdens controles

Regio

Bij alcoholcontroles heeft Politie Gooi en Vechtstreek in het afgelopen weekeinde maar liefst 84 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Zes automobilisten bliezen meer dan 570 ug/l (1,30 promille) en moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

De controles vonden plaats op meerdere locaties in de regio. Naast alcohol werd er ook gelet op drugsgebruik. Drie personen moesten bloed afstaan voor een onderzoek naar drugsgebruik.

Een 35-jarige automobilist uit Eemnes kreeg een proces-verbaal en een rijverbod omdat hij reed met 550 ug/l (1,25 promille) alcohol in zijn bloed. De man ging ondanks het rijverbod enige tijd later toch weer rijden. Hij kon na een achtervolging aangehouden worden. Bij deze achtervolging raakten naast de auto van de man een politiemotor en als een politieauto beschadigd.

De verdachte blies bij de tweede ademanalyse 510 ug/l (1,16 promille). Bij controle van de antecedenten van de verdachte bleek dat hij in het afgelopen jaar al vijf maal door de politie Gooi en Vechtstreek was bekeurd terzake het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):