woensdag, 27. februari 2008 - 23:47

Maaskant volgt Brandts op bij NAC

(Elfvoetbal) Robert Maaskant wordt de nieuwe trainer van NAC Breda. Als beide partijen de laatste details donderdag afronden, dan tekent de 49-jarige oefenmeester voor twee jaar bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Maaskant is nu nog werkzaam voor MVV. Bij die club kon hij vertrekken als zich voor 1 maart een club uit de Eredivisie zou melden. Dat is nu dus gebeurd. Maaskant zelf ontkende de laatste dagen te hebben gepraat met NAC, maar er is dus wel degelijk contact geweest tussen beide partijen.

De trainerscarrière van Maaskant begon bij RBC Roosendaal. In 2002 verkaste hij naar Go Ahead Eagles, maar al snel keerde hij terug bij RBC. Daar groeide hij uit tot de nieuwe kroonprins van het trainersgilde. In de zomer van 2004 waagde hij het avontuur bij Willem II, maar daar werd hij in november 2005 ontslagen. In januari 2006 ging Maaskant het opnieuw proberen bij RBC, maar in maart 2007 werd hij vanwege slechte resultaten op straat gezet. Sinds dit seizoen is hij trainer van MVV.

Het is een publiek geheim dat Maaskant graag bij NAC aan de slag wilde. De oefenmeester woont in Breda en schijnt ook het clublied te kennen. Saillant detail is dat Maaskant bij NAC gaat samenwerken met Edwin de Graaf, de aanvoerder van de Bredanaars. Ze werkten eerder samen bij RBC. In oktober vorig jaar onthulde Maaskant dat er destijds door verschillende spelers, waaronder De Graaf, werd gegokt op betaald voetbalwedstrijden.

NAC maakte begin februari bekend dat Ernie Brandts moet vertrekken als trainer. Dit ondanks de goede prestaties van Brandts, die vijfde staat in de Eredivisie en woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker bereikte.
Categorie:
Tag(s):