dinsdag, 10. juni 2008 - 12:03

Maaslandziekenhuis breidt behandelmogelijkheden pijnbestrijding uit

Sittard

Het Maaslandziekenhuis in Sitard gaat het aantal artsen op de afdeling Pijnbestrijding uitbreiden. Met de komst van een fulltime pijnspecialist, komt het aantal specialisten op 4 bij de de afdeling Pijnbestrijding. Ook het aantal behandelkamers en bedden is uitgebreid.

Veel soorten pijn kunnen door de Pijnbestrijding in het Maaslandziekenhuis behandeld worden. De Pijnbestrijding richt zich met name op aangezichtspijnen, clusterhoofdpijn, chronische hoofdpijn, sommige vormen van migraine, acute gordelroos, dystrofie, nekpijn, whiplash, rugpijn, pijn bij kanker en sinds kort ook op gewrichtspijnen door artrose. Samen met andere specialismen wordt bekeken wat de oorzaak is van de pijn en kan behandeling op indicatie plaatsvinden.

Pijnbestrijding krijgt steeds meer behandelingsmogelijkheden. Uit wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren is gebleken dat pijnklachten serieus genomen moeten worden omdat er door pijn veranderingen in het zenuwstelsel kunnen optreden. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kans op een succesvolle behandeling het grootst is, als de pijnpatiënt - met name bij gordelroos en Complex Regionaal Pijnsyndroom (dystrofiepijn) - zo snel mogelijk wordt doorverwezen. Bij andere chronische pijnbeelden is doorverwijzing binnen 2 à 3 maanden belangrijk voor een grotere kans op een succesvolle behandeling.
Provincie:
Tag(s):