woensdag, 3. december 2008 - 23:24

Maaslandziekenhuis sluit helft operatiekamers

Sittard

Het Maaslandziekenhuis in Sittard heeft per direct vier van de acht operatiekamers gesloten. Uit eigen metingen blijkt dat deze ok’s te hoge microbiologische waardes bevatten. Het ziekenhuis heeft het besluit in overleg met de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) genomen.

Uitvoerige metingen na operaties volgens de landelijke Prezies-methodiek laten geen verhoogde infecties zien bij de patiënten. Wel is besloten tot een extra grondige reiniging en desinfectie.Het Maaslandziekenhuis zegt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat.

Op donderdag 4 december worden de eerste operatiekamers schoongemaakt, waarna nieuwe metingen zullen plaatsvinden. Deze zullen in het weekend beschikbaar zijn.Uit voorzorg worden aansluitend de andere operatiekamers gereinigd.De vermindering van de capaciteit heeft gevolgen voor de planning en voor het aantal operaties dat kan worden uitgevoerd.Om het ongemak voor de patiënten zo klein mogelijk te houden wordt op de wel bruikbare operatiekamers met verlengde bedrijfstijden gewerkt.
Provincie:
Tag(s):