dinsdag, 8. januari 2008 - 19:14

Maastricht Aachen Airport naar rechter wegens ecotax

Beek

Maastricht Aachen Airport stapt naar de rechter om de ecotax die op Nederlandse vliegvelden betaald moet gaan worden aan te vechten. Dit heeft Jean Tindemans, directeur van MAA, dinsdag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Beek. Tindemans vreest dat door de ecotax, passagiers zullen uitwijken naar andere Europese luchthavens, waar geen belasting wordt geheven. MAA zou daar als vliegveld in de grensregio ‘ernstig hinder van kunnen ondervinden’, aldus Tindemans.

Wat de groei van passagiers betreft bleef MAA afgelopen jaar achter. Dit was te verwachten na het wegvallen van ondermeer Easyjet en een voorspelde zwakke zomervakantiechartermarkt. Uiteindelijk deden 160.000 passagiers het Zuid-Limburgse vliegveld aan. Voor het komende jaar verwacht MAA weer 340.000 passagiers op het vliegveld. Dit komt ondermeer door de nieuwe verbindingen van de prijsvechters Ryan Air en Volare naar Valencia, Barcelona en Milaan.

Het afhandeling van vrachtvervoer is met 5% toegenomen en ook voor 2008 verwacht het vliegveld weer een toename. Verder zal het vliegveld in Beek een nieuwe vrachtloods van 20.000 m2 en bijbehorend vrachtplatform bouwen. Totale investering hiervan is ruim 45 miljoen Euro. Onder leiding van de gemeente Beek wordt in 2008 begonnen met de aanleg van een nieuwe ringweg rond de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):