maandag, 7. april 2008 - 21:18

Maastricht eert André Rieu met gouden Eremedaille

Maastricht

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest zijn maandagavond door de gemeente Maastricht onderscheiden met de Eremedaille in goud, het belangrijkste ereteken van de stad. De Eremedaille werd aan Rieu uitgereikt door burgemeester Gerd Leers.

De Eremedaille in goud wordt alleen uitgereikt aan personen, die door buitengewone prestaties hebben gezorgd voor een jarenlange positieve beïnvloeding van de reputatie van de stad, haar sociale samenhang, culturele identiteit of economische weerbaarheid.

Het College van B&W en de Gemeenteraad zeggen in een gezamenlijke verklaring dat het zelden voorkomt dat een kandidaat op alle voorwaarden scoort. André Rieu is ook hierin de uitzondering die de regel bevestigt. Niet alleen promoot hij Maastricht met een onvoorstelbaar enthousiasme wereldwijd als internationale stad van kwaliteit en allure. Maar ook economisch profiteert de stad van de activiteiten van zijn orkest door het versterken van het imago en haar aantrekkelijkheid als toeristische- en verblijfstad. De programmering van het orkest is een belangrijk icoon van de Mestreechter geis en zijn joie de vivre.

Burgemeester Leers onderstreept het grote belang van Rieu voor Maastricht: “Via zijn concerten, televisiefilms en DVD’s voert André Rieu met zijn Straussorkest een permanente en enthousiaste reclamecampagne voor onze mooie stad. Wat hij daarin voor ons betekent – ook in economische waarde – mag op geen enkele manier onderschat worden. Wereldwijd horen tientallen miljoenen fans uit de mond van hun idool lovende woorden over zijn geboortestad en hoezeer Maastricht de moeite waard is om een keer te bezoeken. Dat is ongeëvenaard en daar kan geen VVV-campagne tegenop. Onze hoogste stadsonderscheiding is een passend eerbewijs voor deze grote Maastrichtenaar!�
Provincie:
Tag(s):