maandag, 23. juni 2008 - 17:23

Maastrichtse wijk Caberg getroffen door windhoos

Maastricht

Maastricht West is zondag tijdens het noodweer getroffen door een windhoos. De Peter Huyssenslaan in de wijk Caberg werd het zwaarst getroffen, meldt de gemeente Maastricht. Hier ontstond materiële schade aan auto’s en lichtmasten door omvallende bomen en losgewaaide takken. Omliggende straten kregen het eveneens zwaar te verduren.

De gemeente schat in dat men tot vrijdag 27 juni bezig is om de bomen takken en bladeren op te ruimen. In het getroffen gebied worden bomen die gevaar opleveren of niet meer levensvatbaar zijn volgens een noodkapverordening verwijderd.

De bomen in de Peter Huyssenslaan zijn op 1 augustus 2007 nog geïnspecteerd. Deze wees toen uit dat de bomen nog vitaal waren. Naar aanleiding van het noodweer worden de bomen binnenkort opnieuw aan een inspectie onderworpen. De slechte bomen waren al voorafgaand aan deze windhoos gekapt.

Het gebied werd op 14 juli 2006 ook al getroffen door een windhoos met veel schade aan de bomen. Het zwaartepunt lag destijds in de wijk Malberg.

Het totale schadebedrag voor de gemeente bedraagt enkele tienduizenden euro’s.
Provincie:
Tag(s):