dinsdag, 9. december 2008 - 21:30

Maasvlakte Olie Terminal ontvangt eerste schip aan nieuwe steiger

Rotterdam

Dinsdag 9 december is voor het eerst officieel een schip afgemeerd aan de nieuwe steiger van Maasvlakte Olie Terminal (MOT). De oude steiger (steiger 2) werd tijdens de hevige storm van 18 januari 2007 over een afstand van 80 meter verwoest toen het losgeslagen en op drift geraakte containerschip CMA CMG Claudel op de steiger voer. Gezien de tijd en de kosten die met reparatie gemoeid zouden zijn, werd besloten de steiger volledig nieuw te bouwen.

Zo kon meteen rekening worden gehouden met verplaatsing van de steiger, die met het oog op de ingebruikname van Maasvlakte 2 in de toekomst sowieso noodzakelijk zou zijn geworden. Na een intensief bouwproces is de nieuwe steiger nu gereed en getest en kon het eerste schip op afgehandeld worden.

De bouw van de steiger is gerealiseerd door een groep van bedrijven die in een bouwteam onder leiding van Peter Kassels van MOT hebben samengewerkt. Door een uitstekende samenwerking is het mogelijk gebleken om de bouw te realiseren binnen budget en de uitdagende planning.
Bert Jaski, CEO MOT: “Wij zijn heel gelukkig met deze nieuwe steiger. Hiermee is MOT klaar voor de toekomst. Door toepassing van de nieuwste technieken is deze steiger helemaal state of the art en dat is goed voor onze bedrijfsvoering, maar zeker ook voor de veiligheid en het milieu.�

Maasvlakte Olie Terminal is een joint venture van BP, ExxonMobil, Kuwait Petroleum, Shell, Total en Vopak. MOT vervult al meer dan 35 jaar een belangrijke functie in de logistieke keten tussen olieproducent en de vijf Nederlandse raffinaderijen.

Bron : Port of Rotterdam
Provincie:
Tag(s):